کارت گرافیک استوک یک سخت افزار داخلی کامپیوتر مربوط به پردازش ویدئویی یا GPU است که روی مادربرد در کیس نصب میشود، AMD و NVIDIA دو شرکت معتبر تولید کننده انواع کارت گرافیک است.
کاربردهای کارت گرافیک استوک
- گیمینگ : منظور از کارتهای گرافیک گیمینگ کارتهای قدرتمند جهت انجام بازیهای ویدئویی مانند Red Dead Redemption 2 و غیره است.
- تدوین و طراحی : این کارتها معمولا برای انجام پردازشهای مربوط به نرم افزارهای طراحی و تدوین بهینه سازی شدهاند.
- ماینینگ : کارت گرافیک برای انجام استخراج رمز ارزها نیز استفاده میشود که البته در سایت دارا دیجیتال کارتهای گرافیک جهت گیمینگ ارائه میشوند و استفاده از کارتها برای استخراج ارز دیجیتال توصیه نمیشود.
GPU میتواند دارای حافظه پردازش اختصاصی باشد که برای مثال کارت گرافیک AMD r5 340X دارای ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی است.
کارت گرافیک استوک میتواند از حافظه RAM کامپیوتر برای پردازش گرافیکی نیز استفاده کند که اصطلاحا به Share Memory معروف است.
کارتهای گرافیک Nvidia در سریهای مختلف تولید شدهاند که در اینجا چند مورد از آنها را نام میبریم :
- GT : یکی از سریهای نسبتا قدیمی شرکت NVIDIA
- GTX : میتوان گفت این سری برای کارت گرافیک میان رده است
- RTX : قویترین سری کارت گرافیک جدید NVIDIA این سری است
قیمت کارت گرافیک استوک
یکی از مهمترین مزایای کارت گرافیک استوک، قیمت پایینتر آن نسبت به کارتهای جدید است. این کارتها معمولاً از سیستمهای قدیمیتر یا کامپیوترهای کاری حذف شدهاند و در نتیجه با قیمت مناسبتری به بازار عرضه میشوند.
کارت گرافیک استوک گارانتی دارد ؟
یکی از اصلیترین معایب کارتهای گرافیک استوک، عدم تضمین وضعیت و کیفیت آنها است. اغلب این کارتها از سیستمهای قدیمی تخریب شدهاند و ممکن است در زمینههایی مانند عمر مفید کوتاهتر باشند.
اما کارت گرافیک استوکهای موجود در دیجیتال اکثر تست فنی کامل را پشت سر گذشته اند و در سلامت هستند برای آسودگی خاطر شما عزیزان.
آیا خرید کارت گرافیک استوک به صرفه است ؟
اگر بودجه محدودی دارید بله، کارت گرافیکهای استوک تنها از این نظر که بدون گارانتی و استفاده شده هستند معمولا نسبت به آن خوشبین نیستند اما طبق تجربه کارتهای گرافیک استوک در مواقعی حتی بیشتر از کارت گرافیک نو عمر کردند و این بستگی به قدرت پاور و دیگر قطعات شما دارد.
تفاوت گرافیک آنبرد (Onboard) و کارت گرافیک